Nový album Red Hot Chili Peppers láme rekordy – 2. miesto Billboard TOP 200 albumov

Red Hot Chili Peppers získali späť svoju pozíciu jednej z najobľúbenejších svetových rockových kapiel. Ich nový album s názvom I’m With You debutuje na 2. priečke TOP 200 albumov v rebríčku Billboard s predajnosťou 228 926 nosičov v prvom týždni. Album je tiež na 1. priečke Billboard rockového a Billboard alternatívneho rebríčka. Ďalej je aj TOP albumom na internete a v predajnosti na iTunes.

Album vydaný prostredníctvom Warner Bros. Records tiež láme rekordy po celom svete, na 1. priečke debutuje v: v Argentíne, Brazílii, Chorvátsku, Českej republike, Dánsku, Fínsku, Nemecku, Holandsku, Írsku, Japonsku, Kóreii, Mexiku, Novom Zélande, Poľsku, Španielsku, Švajčiarsku a Veľkej Británii. Na 2 mieste predajnosti sa nachádza v: Austrálii, Rakúsku, Belgicku, Kanade a Francúzsku.   

Prvý singel The Adventures of Rain Dance Maggie je dvanásty kapely, ktorý sa nachádza na prvom mieste Alternative radio, rovnako na prvom mieste Triple A, potom čo strávil štyri týždne na prvom mieste Alternative rebríčku. Los Angeles kvarteto prekonalo svoj vlastný rekord na prvej priečke rebríčka moderného rocku v počte 12 singlov.

Niečo o novom albume I’m With You podľa kritikov:

„Basgitarista Flea a predovšetkým spevák Anthony svietia najjasnejšie na tomto materiáli.“ – USA Today

„Zvuk Kiedisa a Red Hot Chili Peppers je oveľa živší ako kedykoľvek predtým na ich zbrusu novom majstrovskom diele ‚I’m With You‘ – ArtistDirect (5 z  5 hviezdičiek)

„Stále je tam pocit pop-funku, toto je ich najživšia nahrávka za posledných desať rokov. ‚I’m With You‘ potvrdzuje, že Peppers sú veľmi živí“ – Seattle Times 

„Flea je jedným z najväčších (ak nie najväčších) basgitaristov na planéte Zem“ – Paste

Zdroj: http://www.marketwatch.com/story/red-hot-chili-peppers-im-with-you-debuts-at-no-2-on-billboards-top-200-album-chart-2011-09-07

error20