Spevák Red Hot Chili Peppers hovorí o uvedení kapely do rock’n’rollovej sieni slávy

Spevák Anthony Kiedis poskytol rozhovor pre rollingstone krátko po tom, čo sa dozvedel, že Red Hot Chili Peppers vstúpia do rock’n’rollovej sieni slávy.

Ako sa darí na turné?
Ide to naozaj dobre, je to zábava. Mojím jediným problémom v týchto dňoch je ten, že mám zlomený prst a roztrhaný sval na lýtku.

Povedz mi tvoje prvé reakcie, keď si sa dozvedel, že Red Hot Chili Peppers vstúpia do rock’n’rollovej sieni slávy
Zavolal som svojmu otcovi a povedal som mu, že to nemôže nikomu povedať, pretože v tom čase táto informácia ešte nebola nikde zverejnená. Povedal som:“ Otec, ty a ja sme jednej krvi. Chcem ti povedať niečo, čo nesmieš nikomu povedať“ spomína Anthony.
„Myslím, že toto je niečo, čo chceš zdielať s ľudmi, ktorí sú tí najbližší, ako je rodina, alebo tvoji starí priateľia. Otec plakal“, hovorí Kiedis.

Cítil si emócie?
Najviac emocionálna vec pre mňa bola, keď som premýšľal o Hillelovi Slovakovi. Vďaka nemu sme sa sem dostali. Cítil som sa veľmi dobre, ale tiež cítim, že naša práca ešte len začala. Teraz máme v kapele Josha, takže máme šancu nahrať skvelé albumy v priebehu niekoľkých najbližších rokov. Avšak boli chvíle, keď som sa vrátil do starých čias a premýšľal som, ako sme začali s Hillelom. Pretože už nie je medzi nami, vyvolalo to u mňa emócie, bolo to krásne.

Cítiš sa divne, keď kapela je stále aktívna? Niektoré kapely argumentujú, že to môže mať dojem, že je hotovo
Nie, necítim sa divne. Viem, že v priebehu najbližších rokov budeme kapela a som neskutočne nadšený, že hrám s týmito chlapcami. Nič nám nezoberie silu a lásku, ktorú máme teraz. Je to pre nás pocta, ale stále pokračujeme v našej práci.

Myslíš si, že John Frusciante sa objaví na uvedení kapely do rock’n’rollovej sieni slávy?
Hm, wow. Je pre mňa ťažké si predstaviť, že by prišiel, ale človek nikdy nevie. Dosť dlho som s ním nehovoril. Neviem, kde sa v týchto dňoch nachádza. Samozrejme by bolo veľmi vítané ak by prišiel, ale ak to neurobí, nič sa nestane.

Posledná myšlienka, ktorú chceš na túto tému povedať?
Skutočne to napĺňa moje srdce, ako moc máme radi to čo robíme a ako moc mám rád Fleaho. Sme spojení v dobrom a zlom a chceme to udržiavať, pokračovať v tom, ,čo robíme. Cítim obrovský zmysel pre bratstvo, pretože sme to dokázali spoločne. Ako som už povedal, som šťastný za Hillela.

Zdroj: http://stadium-arcadium.com/07-12-2011/anthony-kiedis-rollingstone-interview-rock-and-roll-hall-of-fame-2012-induction-december-7th-2011/red-hot-chili-peppers-news/article14343

error20