Anthony Kiedis z Red Hot Chili Peppers podstúpil operáciu nohy

Skupina musela preložiť americké koncertné turné, ktoré mala odštartovať 20. januára koncertom vo floridskom meste Sunrise

Spevák kalifornskej skupiny Red Hot Chili Peppers (RHCP) Anthony Kiedis musel podstúpiť operáciu nohy. Následná rekonvalescencia si vyžiada preloženie amerického turné kapely, ktoré malo odštartovať 20. januára koncertom vo floridskom meste Sunrise.

Ich šnúra k albumu I’m With You (2011) mala trvať od 20. januára do 16. marca. Turné odštartujú 2. apríla, pričom časť koncertov odohrajú až v lete, respektíve v jeseni. Termíny európskych koncertov vrátane vystúpení v Prahe a Záhrebe zostávajú nezmenené.

„Anthony musel podstúpiť operáciu, pri ktorej mu odstránili zlomenú kosť a napravili oddelenú šľachu ohýbača na jeho nohe,“ uviedla skupina vo vyhlásení. Fotografi pred pár dňami zachytili speváka na zápase jeho obľúbeného basketbalového tímu L.A. Lakers s barlami.

Podľa fotografií mal však dobrú náladu. Kiedis by sa mal zo zákroku úplne zotaviť, no v súčasnosti nemôže koncertovať. Spevák, ktorý tento rok oslávi 50. narodeniny, mal s pravou nohou problémy už počas turné k albumu Stadium Arcadium (2006) v roku 2007.

Formácia Red Hot Chili Peppers sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1983. Preraziť sa im podarilo v roku 1991 albumom Blood Sugar Sex Magik. Medzi ich najväčšie hity patria skladby Under the Bridge, Scar Tissue, Californication, Aeroplane, Give It Away či Can’t Stop. Skupina vydala v auguste desiaty štúdiový album I’m With You (2011), z ktorého už vyšli single The Adventures of Rain Dance Maggie a Monarchy of Roses.

Dobyli s ním rebríčky vo Veľkej Británii, Brazílii, Argentíne, Mexiku, Taliansku, Írsku, Španielsku, Švajčiarsku, Poľsku, Maďarsku a ďalších krajinách. Red Hot Chili Peppers predali na celom svete už viac ako 65 miliónov nahrávok, získali šesť cien Grammy a päť MTV Video Music Awards.

Zoskupenie z Los Angeles v súčasnosti pôsobí v zostave: Anthony Kiedis (spev), Chad Smith (bicie nástroje), Josh Klinghoffer (gitara) a Michael „Flea“ Balzary (basgitara).

Zdroj: http://tvnoviny.sk/sekcia/soubiz/hudba/anthony-kiedis-z-red-hot-chili-peppers-podstupil-operaciu-nohy.html

error20