Red Hot Chili Peppers odohrali prvý koncert pred 29 rokmi

13. februára 1983 Red Hot Chili Peppers odohrali prvé živé vystúpenie
13. februára 1983 Red Hot Chili Peppers odohrali prvé živé vystúpenie
V dnešný deň pred 29 rokmi Red Hot Chili Peppers odohrali prvé živé vystúpenie. Majiteľ baru Gary Allen, v tej dobe Anthonyho presvečil, aby vystúpil v jeho podniku. Anthony sa dohodol s členmi What is this a Fleom. Fakt, že vôbec nevedel spievať nevadil, pretože Anthony bol rodený exhibicionista, tak si povedal, že bude rapovať. Narýchlo napísal text s názvom Out in L.A., a po niekoľkých skúškach mali koncert. Nazvali sa Tony Flow and The Miraculous Masters of Mayhem. Hneď po koncerte dostali veľa ďalších ponúk, čo ich zaskočilo, pretože to brali ako recesiu, neplánovali fungovať ako kapela. Ale ten nápad sa im zapáčil, takže Flea odišiel z Fear a založili kapelu The Red Hot Chili Peppers, variáciu na country kapelu Chilly Willy and the Red Hot Peppers.

Prečítajte si viac v kategórií príbeh skupiny

V roku 1983 kapele Red Hot Chili Peppers v začiatkoch pomohol  aj Brendan Mullen, ktorý prišiel do Hollywoodu z Veľkej Británie v polovici 70. rokov a pomohol v rozbehu začínajúcej punk rockovej scény v Los Angeles. Bol majiteľom klubu Masque, ktorý bol technicky prvý punk rock klub v Los Angeles. Potom hľadal talenty a kapely pre  veľmi prominentý klub  80. rokov na Sunset Stripe – Club Lingerie.  Jeho poslaním bolo podporovať hudbu.

Anthony sa o Brendanovi vyjadril: “V roku 1983 Flea a ja, sme  minuli naše posledné centy na nahrávanie demo nahrávok. Vtrhli sme do Club Lingerie v polovici dňa, kde sme stretli Brendana. Vypočul si naše nahrávky na našom magnetofóne. Brendan nám ponúkol vystúpenie ako predkapela kapely Bad Brains, ktorí v tej dobe boli kráľmi scény. Prijali sme ponuku a takto sa začalo naše priateľstvo s Brendanom, ktoré trvalo až do jeho smrti.“

“Brendan zomrel hneď prvý deň, ako sme išli nacvičovať s Joshom Klinghofferom. Cestoval som,  z domova cez Santa Monica Mountains, keď som dostal správu, že Brendan umrel, mal otras mozgu, v deň svojich narodenín. Keď som sa dostal na skúšku oznámil som ostatným, že sme práve stratili túto krásnu osobu. A potom sme začali hrať bez toho, aby sme sa porozprávali. Druhá vec, ktorá vyšla z tohto jamovania bol základ piesne Brendan’s Death Song”

“Spravili sme dobrú nahrávku s Rickom [Rubinom].  Možno má v sebe pocit ako pochod  smrti, ale pieseň je viac oslavou, ako o nešťastí. Moja obľúbená časť piesne prichádza len neskôr, je to prechodová sekcia, kde sa to na chvíľu premení na úplnú tmu, a je tu ten pocit pádu do neznámej priepasti, zo smrti. Áno, stratili sme dobrého človeka, ale mal veľmi bohatý život. ”

error20