Spevák a basgitarista o uvedení kapely do Rokenrolovej siene slávy

Red Hot Chili Peppers na aktuálnom turné
Red Hot Chili Peppers na aktuálnom turné
Členovia Red Hot Chili Peppers pevák Anthony Kiedis a basgitarista Flea poskytli rozhovor o uvedení kapely do Rokenrolovej siene slávy a o budúcnosti kapely.

Ako už dlhšie vieme, gitarista John Frusciante sa ceremónie nezúčastní, basgitarista Flea sa k tomu vyjadril: „Nemôžem za ňho hovoriť, ale myslím si, že je v tom niečo s jeho ex-priateľkou“.

Aktuálna zostava kapely Anthony Kiedis, Flea, Chad Smith a nový gitarista Josh Klinghoffer by tu možno nikdy nebola bez pôvodného gitaristu Red Hot Chili Peppers Hillela Slovaka, ktorý zomrel na predávkovanie heroínom v roku 1988. Kapela za všetko vďačí aj gitaristovi Johnovi Frusciante, s ktorým kapela vydala 5 albumov. „Nikdy by sme tu neboli, pretože by sme nezačali bez neho (Hillela Slovaka). Toto ocenenie je pre neho, rovnako ako aj pre Johna Frusciante“.

Spevák Anthony Kiedis povedal, že kapela chce na sobotňajšej slávnostnej ceremónií zahrať niekoľko piesní. Ku kapele sa pripoja bývali bubeníci Red Hot Chili Peppers Jack Irons a Cliff Martinez.

„Je to smiešne“ hovorí Kiedis. „Ľudia sa ma pýtajú. Napadlo ťa niekedy, že budeš uvedený do Rokenrolovej siene slávy? Je to zábavná otázka, pretože odpoveď je samozrejme, že nie.“

Kapela od svojho vzniku v roku 1983 predala viac ako 83 miliónov nosičov a získala 7 ocenení Grammy.

„Nedávno sme museli odložiť naše skvelé turné“ prezradil Anthony Kiedis, ktorého noha sa už uzdravila. „Skvele sme sa bavili, ukázalo sa, že sme mali šťastie v nešťastí, pretože moja noha sa uzdravila a cez krásnu zimu sme boli doma, chalani nacvičovali v Los Angeles“.

„V minulosti sme tradične písali skladby, nahrávali, turné, menšia prestávka a znova dokola. Teraz z nejakého dôvodu, nová hudba nás čaká v zákulisí“ povedal Kiedis. 

Zdroj: http://stadium-arcadium.com/11-04-2012/red-hot-chili-peppers-putting-best-foot-forward-derrik-j-lang-associated-press/red-hot-chili-peppers-news/article18010

error20