Pred 24 rokmi zomrel Hillel Slovak

Je to už 24 rokov, čo nás opustil bývalí gitarista, zakladajúci člen Red Hot Chili Peppers Hillel Slovak.

„Hillel mal obrovský vplyv v mojom živote. Keby nebolo jeho, nikdy by som nezačal hrať na basu. Je stále so mnou a moja láska k nemu časom len silnie.“ – Flea

Hillel Slovak sa narodil v Haife (Izrael) 13 apríla 1962. Jeho matka bola Poľka a otec z Juhoslávie. Keď mal 4 roky presťahovali sa do USA. Najprv sa usadili v New Yorku potom odišli do L.A.
Tam začal Hillel chodiť na strednú školu kde sa stretol a spriatelil s Fleom a Jackom Ironsom. Flea ho neskoršie zoznámil aj s Anthonym.
Hillelov talent sa naplno prejavil na druhom albume Red Hot Chili Peppers s názvom Freaky Styley a najmä na koncertnej šnúre, ktorá potom nasledovala, tento album dostal Red Hotov do povedomia ľudí a veľkú zásluhu má na tom aj Hillelov návrat do skupiny a jeho technika hrania. V roku 1987 vyšiel v poradí tretí album Red Hot Chili Peppers s názvom The Uplift Mofo Party Plan, na ktorom bol už aj posledný zakladajúci člen Red Hot Chili Peppers – Jack Irons, ktorý vystriedal Cliffa Martineza a tak Red Hoti boli opäť spolu. Tento album bol pre nich vstupenkou aj do povedomia Európanov, veľkú zásluhu na tom má aj súhra všetkých členov.
Bohužiaľ pre Hillela to bol posledný album. Počas koncertnej šnúry v Európe sa Hillel predávkoval (jeho problémy z drogami trvali už dlhšie, naplno sa však prejavili počas koncertovania v Európe) a 25.6.1988 zomrel. Vo veku 26 rokov tak odišiel ich priateľ a hudobník s veľkým potenciálom. Pochovali ho v Kalifornii. Anthony, jeho dlhoročný priateľ sa s touto stratou nevedel vyrovnať a dokonca nebol ani na pohrebe.

Pozrite si video s titulkami, kde Anthony hovorí o Hillelovi


error20