Kapela The Mars Volta sa po 11 rokoch rozpadla

Americká alternatívno-rocková kapela The Mars Volta sa po viac ako 11 rokoch na scéne rozpadla.

V stredu o tom informoval jej spevák a textár Cedric Bixler-Zavala prostredníctvom série tweetov na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter.

Ďakujem všetkým fanúšikom Volty. Zaslúžili ste si viac, obzvlášť po tom, čo ste nás tak podporovali pri našom novom albume. Snažil som sa zo všetkých síl, aby som to udržal, no jediné, čo tu zostalo, je Bosnian Rainbows,“ uviedol Bixler-Zavala. Bosnian Rainbows je nová formácia spoluzakladateľa The Mars Volta Omara Rodriguez-Lopeza, v ktorej pôsobí aj ďalší člen kapely – bubeník Deantoni Parks.

Nemôžem tu sedieť a predstierať, že sa nič nedeje. Už viac nie som členom The Mars Volta. Úprimne vám ďakujem za to, že ste si kupovali naše nahrávky a navštevovali naše koncerty. Boli ste tá nálož, pred ktorou sme hrávali. Nikdy by sme to bez vás nedosiahli. Mojim cieľom bolo dostať sa do bodu, kedy by sa Jon a Ikey (bývalí členovia kapely Jon Theodore a Isaiah Ikey Owens, pozn. SITA) vrátili, no nanešťastie je koniec. Ďakujem vám miliónkrát, že ste sa o nás zaujímali,“ dodal Bixler-Zavala.

Koniec formácie pre nezhody medzi ním a Rodriguez-Lopezom v podstate znamená aj koniec skupiny At the Drive-In, v ktorej obaja hudobníci pôsobili ešte pred vznikom The Mars Volta, a ktorej činnosť vlani nakrátko obnovili. Bixler-Zavala už čoskoro vydá svoj debutový sólový album.

Som celkom nadšený, lebo bude znieť inak ako čokoľvek, čo som spravil predtým,“ priblížil 38-ročný spevák. Termín vydania nahrávky zatiaľ nie je známy.

The Mars Volta vznikli v roku 2001. Vydali štúdiové albumy De-Loused in the Comatorium (2003), Frances the Mute (2005), Amputechture (2006), The Bedlam in Goliath (2008), Octahedron (2009) a Noctourniquet (2012) a živú nahrávku Scabdates (2005). Za skladbu Wax Simulacra im v roku 2009 udelili prestížnu Grammy v kategórii Najlepší hardrockový výkon. Ich zostava sa často menila, pričom s nahrávaním im svojho času pomáhal aj bývalý gitarista Red Hot Chili Peppers John Frusciante alebo basgitarista tejto formácie Flea. Jeden z posledných koncertov skupina absolvovala vlani v júli, kedy sa predstavila na poľskom Open’er Festivale. Informácie pochádzajú z webovej stránky billboard.com a archívu agentúry SITA.

http://www.webnoviny.sk/kultura/kapela-the-mars-volta-sa-po-11-rokoch-ro/617083-clanok.html

error20