John Frusciante pracuje na novom albume, vyjde v apríli

Trickfinger
Trickfinger

Spomedzi členov skupiny Red Hot Chili Peppers bol John Frusciante vždy tým, kto v hudbe rád experimentoval. Okrem sólovej kariéry zameranej na gitarovú tvorbu spolupracoval s Omarom Rodriquez-Lopezom z Mars Volta a tiež s Venetian Snares. V apríli posunie tieto elektronické experimenty na ďalší level so svojím eponymným debutom Trickfinger. Album vydáva Absurd Recordings pod značkou Acid Test, ktorý je spájaný s menami ako Donato Dozzy, Tin Man, Recondite, Paul Woolford a ďalší.
Frusciante píše:
“Pred piatimi rokmi som začal brať vážne svoj sen robiť elektronickú hudbu a byť aj svojím vlastným technickým inžinierom. Ešte desať rokov predtým som hrával na gitare a používal rôzne typy programovaných syntetizátorov a samplov. Napodobňoval som, čo som počul najlepšie, ako som vedel.
V roku 2007 som sa začal učiť programovať všetky nástroje, ktoré sú spájané s hudobným žánrom acid house a iné vybavenie. Za sedem mesiacov som nenahral vôbec nič. Potom som začal spúšťať naraz asi 10 nástrojov do CD burnera. Všetko to bol experimentálny acid house a moje skúsenosti v tvorbe rockovej hudby pri tom nehrali žiadnu rolu. Stratil som záujem o tradičné skladanie piesní a vyžíval sa v hľadaní nových spôsobov tvorenia hudby. Obklopil som sa strojmi, naprogramoval jeden, potom ďalší a užíval si tento fascinujúci process od začiatku do konca…”
Trickfinger vychádza 6./7. apríla.

 

01. After Below
02. Before Above
03. Rainover
04. Sain
05. Exlam
06. 85h
07. 4:30
08. Phurip

Prvú skladbu After Below si môžete vypočuť nižšie

trickfinger
Zdroj: http://www.factmag.com

error20