Nový rozhovor Johna Fruscianteho

Snímka

Po jeho odchode z Chili Peppers v roku 2009, Frusciante začal experimentovať s viac obskúrne znejúcou elektronickou a ambientnou hudbou. Odvtedy vydal hŕstku nahrávok, ale pripúšťa “v tomto bode, nemám publikum.”

“Za posledný rok a pol som sa rozhodol prestať robiť hudbu pre každého a bez úmyslu vydania, ako som robil v rokoch 2008 a 2012,” vysvetľuje Frusciante.“Cítil som, že keď som bral verejnosť do úvahy, nevyrástol som a nehodlal som sa učiť. Byť elektronický hudobník znamenalo, že som „fidlikal“ len na chvíľu, takže mám za tých pár rokov z tohto obdobia hodnotný materiál, ktorý nikdy nebol vydaný…”

“V tejto chvíli nemám publikum. Robím skladby a nedokončím ich, alebo ich nebudem nikomu posielať, preto si žijem s hudbou. Hudba sa stáva atmosférou, v ktorej žijem. Buď robím naozaj krásnu hudbu, ktorá pochádza z klasickej, alebo robím hudbu, kde sa tempo pohybuje po celú dobu, a nie je ani melodické, alebo rytmické centrum.”

17.november 2015

V novom videu z pred pár dní sa John Frusciante v rozhovore s Gasparom Noé vyjadruje „Počúval som pesničku a uvedomil som si, že som to ja.“ Môže to znamenať, že John Frusciante naďalej pracuje na vlastných skladbách, ktoré ale oficiálne nevydáva svojím fanúšikom. Pevne veríme, že John Frusciante bude naďalej pokračovať v tvorbe hudby aj pre verejnosť.

 

Zdroj: http://www.alternativenation.net/john-frusciante-gasper-noe-2015-video/

error20