Klinghoffer: „Iba idioti ma porovnávajú s Johnom Frusciantem“

frusciante

Gitarista americkej skupiny Red Hot Chili Peppers, Josh Klinghoffer, sa v rozhovore pre ruský magazín Metro rozhovoril o svojich názoroch na ľudí, ktorí ho porovnávajú s bývalým gitaristom Johnom Frusciantem, ktorý nie je členom kapely už sedem rokov. Ako priznal, neutíchajúce porovnávanie mu ide často na nervy.

„Samozrejme, že je to otravné. Na jednej strane je pre mňa pocta byť súčasťou tejto skupiny a byť spomínaný v tom istom duchu ako Frusciante. No všetky tie porovnávania sú jednoducho absurdné,“ priznal Josh Klinghoffer. Reagoval tak na pretrvávajúce komentáre fanúšikov skupiny ohľadne Johna Fruscianteho, ktorý podľa nich definoval zvuk Red Hot Chili Peppers a nikto ho už nie je schopný nahradiť.

„Sme dvaja úplne odlišní ľudia. Nikdy som sa nesnažil napodobňovať jeho techniku. A, prirodzene, nikdy som sa nepokúšal dostať ho preč z kapely,“ uviedol. Zároveň dodal, že iba idioti ho môžu porovnávať s bývalým gitaristom, ktorý svoj posledný album so skupinou, Stadium Arcadium, nahral pred desiatimi rokmi.

Bývalý a súčasný gitarista „čili papričiek“ pritom v minulosti zvykli spolupracovať. Ich vzájomný vzťah, hudobný či osobný, sa však zhoršil. „Nie je to medzi nami dobré a nie je to ani zlé. Povedal by som, že momentálne tam nie je žiaden vzťah. John sa pokúsil čo najviac sa vzdialiť od kapely a ja som sa s tým musel naučiť žiť. Nepohádali sme sa, naše cesty sa iba akosi rozdelili. Myslím, že jedného dňa spolu opäť budeme hovoriť,“ uzavrel Klinghoffer.

Zdroj: http://hudba.zoznam.sk/spravy/13-07-2016-gitarista-rhcp-klinghoffer-iba-idioti-ma-porovnavaju-s-johnom-frusciantem/

error20