Exkluzívny rozhovor s bubeníkom Chili Peppers: Ako prebieha nahrávanie nového albumu, kto je producent, ako sa pracuje s Johnom Frusciante?

Konečne po dlhých mesiacoch máme nové informácie o pripravovanom albume Red Hot Chili Peppers. Bubeník Chad Smith sa rozpovedal v novom rozhovore.

Bubeník prezradil, že je nadšený a veľmi šťastný z písania a z celého procesu tvorby pripravovaného albumu, nástupcu  „The Getaway“ albumu z roku 2016.

„Svetlou stránkou je, že v mesiacoch ako marec a apríl sme sa všetci 4 spojili na bezpečnom mieste a napísali sme piesne, čo bolo skvelé, pretože sme to mali v pláne robiť. Pripravovali sme koncerty v máji a v júni, tie sa však zjavne odložili. Uprostred všetkého bola ale úľava byť na bezpečnom mieste a tvoriť. „

Chad prezradil, že nahrávanie prebiehalo s producentom Andrewom Wattom.

Ako je možné zostať aktívny a kreatívny v tomto období? „Nepíšeme piesne o konci sveta, o zomierajúcich ľudoch. Ale máme tendenciu ísť opačnou cestou a inšpiruje nás to, aby sme ignorovali to, čo sa aktuálne deje. Ale aby sme boli viac povzbudiví a pozitívni. Myslím si, že je to skutočne dobrá vec, ktorú teraz potrebujeme, a je to niečo, čo už v našej hudbe aj tak robíme. Ale toto je ten pocit, myslieť si, že máme šťastie, že môžeme robiť to, čo robíme, a mať túto príležitosť, nie zo správnych dôvodov, ale urobíme niečo pozitívne “.

Chad sa podieľa na projektoch napríklad s inými umelcami ako Chickenfoot a Ozzy Osbourne.

„Vždy je dobré hrať s inými ľuďmi a milujem ľudské spojenie hrania s inými ľuďmi.“ Pokračuje: „Som asi 30 rokov súčasťou jednej kapely. Je to skvelé a v kapele som sa mohol prejaviť ako umelec a hudobník. Mám naozaj šťastie, ale rád hrám s inými ľuďmi. Je to zábava a môžem preskúmať inú hudobnú stránku “. Na záver žartuje: „Keď si opäť zahrám s Chili Peppers, mám nové nápady a je to ako byť ženatý a vy máte svojho milenca na jednej strane a vy sa vraciate k svojej žene, aby ste okorenili svadbu.“

Je zrejmé, že jednou z najdôležitejších otázok bol návrat gitaristu Johna Fruscianteho.

„Hm, stále pracujeme na písaní piesní s Johnom aj po jeho návrate.“

Je zrejmé, že veci budú iné, sme rôzni ľudia, robíme rôzne veci a zažili sme rôzne skúsenosti. Avšak napriek tomu to bolo stále celkom pohodlné, keď sa vrátil a začali sme spolu hrať a písať … viete, ešte si nie som istý, ale materiál, ktorý teraz máme, sa javí ako organický doplnok toho, čo by vyzeralo, keby ste sa vrátili so svojím bývalým priateľom, niečo poznáme, ale je to trochu iné. Je to talentovaný a oddaný hudobník a skladateľ a všetci sú nadšení z tejto novej injekcie energie, ktorú sme dostali. Máme niečo špeciálne, z nejakého dôvodu, keď sa všetci štyria spojíme v miestnosti a začneme spolu robiť hluk … takže si myslím, že to bude v pohode. Je to rýchle, pomalé, hlasné a plynulé, trochu zo všetkého.“ prezradil Chad.

Zdroj: https://www.redhotchilipeppers.com.br

error20