Rozhovor: John Frusciante na novom albume Chili Peppers používa jednu gitaru, vzťah s bubeníkom Chadom vzrástol

Jedným z veľkých očakávaní v tomto roku je ďalšia štúdiová nahrávka Red Hot Chili Peppers. Doteraz bolo odhalených len málo podrobností. Je známe, že sa hovorí o tom, že kalifornské kvarteto bude opäť spolupracovať s producentom Rickom Rubinom, ktorý je zodpovedný za najúspešnejšie albumy skupiny.

Gitarista John Frusciante v nedávnom októbrovom rozhovore prezradil, že pre nový album Chili Peppers používa iba jednu gitaru.

John komentuje: „Čo sa mi zdá vzrušujúce, keď som s nimi začal hrať, je vidieť, čo dokážem robiť s gitarou, pretože pre mňa, za posledných 12 rokov, bola gitara niečo, s čím som cvičil hudbu. Nie je to taká veľká súčasť hudby, ktorú tvorím. Takže to bola tá predstava, koľko „svetov“ môžem zo stratocasteru dostať. Na iných albumoch by som použil veľa gitár “.

Hudobník naďalej hovorí, že dovtedy urobil v štúdiu všetko, čo vie, iba pomocou gitary, vďaka ktorej nástroj „hovorí rôznymi spôsobmi“, a že to bola výzva. Dodáva, že s bicími je naďalej spojený iným spôsobom a že jeho vzťah s Chadom Smithom vzrástol kvôli jeho záujmu o bicie. „Chad a ja máme inú interakciu, ako sme mali v minulosti, pretože predtým som ani len nepoznal rozdiel medzi cimbalmi, teraz som svojím spôsobom bubeník prostredníctvom rytmov rytmu a rytmusu.“ Mnoho rytmov je o niečo bláznivejších ako materiál, ktorý sme robili predtým, ale výslovne sa to nesnažím robiť ako bicie alebo basy, “uzatvára Frusciante.

Zdroj: https://www.redhotchilipeppers.com.br

error20