Nový rozhovor: Bubeník Chad Smith o novom albume Chili Peppers

Bubeník Red Hot Chili Peppers Chad Smith poskytol rozhovor, v ktorom prezrádza informácie o pripravovanom budúcoročnom albume.

„Veľmi dobre spolu vychádzame. John je na chvíľu späť, takže všetko pôsobí veľmi prirodzene. Počúvame sa novým spôsobom“.

Ako už všetci vieme, nový album uzrie svetlo sveta v máji budúceho roku. Nový album má byť podobný albumu Stadium Arcadium. Producentom nového albumu je Rick Rubin. O Johnovi ďalej Chad prezradil: „Je tak oddaný. Tak oddaný tvrdo pracovať. Všetci tvrdo pracujeme, vnáša do kapely kúzlo, ktoré prináša iba on“.

Bubeník tiež hovorí o procese, ktorý pandémia úplne zmenila, kedy kapela vytvorila „bublinu“ izolácie a po boku Anthonyho a Fleaho kapela mala len jedného štúdiového technika. „Dostali sme šancu hrať a písať a tak sme aj urobili. Bolo to akési požehnanie, pretože sme chceli vytvárať a hrať nové piesne. Bude to skvelé, keď v budúcom roku konečne vyjdeme s novým albumom, začneme koncertovať a množstvo ďalších vecí“.

Nakoniec bubeník nechcel pripravovaný album porovnávať s inými albumami. „Nemôžem to urobiť (porovnávať). Všetky naše albumy sú skvelými portrétmi okamihu, keď sme v tom období žili. Nemôžete povedať niečo ako: Ach, dúfam, že nový album bude dobrý ako…“ Pretože potom začnete mať vopred premyslené predstavy o tom, čo by ste chceli napísať. Vidíte, John bol mimo skupiny 10 rokov, je to dlho. Samozrejme to bude znieť inak, ale bude to znieť ako my štyria, pretože spolu máme túto špeciálnu chémiu. Znie to ako Red Hot Chili Peppers, ale je to nové, iné a pre mňa je to skvelé.“

„Tento album sa nám veľmi páči, sme naň hrdí a tam musíme začať. Ak sa páči iným ľuďom, je to skvelé. Ak ho ľudia porovnajú alebo povedia, že nevyzerá ako ktorýkoľvek iný, nemôžeme s tým nič urobiť. Ale aj tak sme a albumom veľmi spokojní“.

Zdroj: https://www.redhotchilipeppers.com.br/chad-smith-fala-sobre-frusciante-e-novo-disco-do-red-hot-chili-peppers/

error20