Red Hot Chili Peppers valcujú rebríčky skladbou Black Summer, obsadili 1. miesto v rebríčku Billboard

Počas 2 týždňov Red Hot Chili Peppers obsadili 1. miesto so skladbou Black Summer v rebríčku Billboard Rock & Alternative Airplay.

Počas 7. – 13. februára sa skladbe Black Summer podarilo zobraziť 5.5 milióna krát v rockovom rádiu podľa údajov MRC Data. To je nárast o 23 % v porovnaní s prvými tromi dňami dostupnosti od 31. januára do 31. februára.

Pieseň bola vydaná 4. februára a debutovala na 3. mieste v rebríčku z 12. februára, čo bola najvyššia priečka medzi všetkými piesňami v prieskume, odkedy sa album „Father of All…“ od Green Day vyšvihol na 3. miesto v roku september 2019.

“Black Summer” sa vyšvihol na 1. miesto v rebríčku od čias  “Shame Shame” od Foo Fighters, ktoré tiež potrebovalo 2 týždne v novembri 2020.

Od začiatku Rock & Alternative Airplay v roku 2009 sa iba deväť skladieb dostalo na prvé miesto v priebehu jedného alebo dvoch týždňov. Chili Peppers sa môžu pochváliť tromi z nich, pričom „The Adventures of Rain Dance Maggie“ a „Dark Necessities“ tiež získali dve ocenenia v roku 2011 a 2016. Foo Fighters majú tiež tri takéto piesne, s „Shame Shame“ po „Something From Nothing“ v roku 2014 a „Rope“ v roku 2011.

Zdroj: https://empiremediakings.com/red-hot-chili-peppers-black-summer-crowns-rock-alternative-airplay-chart/

error20