Gitarista Red Hot Chili Peppers John Frusciante pripravuje sólový album, poznáme dátum vydania

Red Hot Chili Peppers vydali dva albumy v roku 2022 , ale gitarista John Frusciante udržiava svoju produktivitu v chode ohlásením nového sólového albumu, ktorý uzrie svetelo sveta začiatkom roku 2023.

Album vyjde v 2 verziách, I : a : II . , ktoré vyjdú 3. februára prostredníctvom Acid Test Records .

Frusciante zatiaľ nezdieľal žiadny materiál z albumu, no zdá sa, že ide o návrat k elektronickej hudbe. Piesne boli vytvorené pomocou syntetizátora/sekvenátora Elektron Monomachine a syntetizátora Analog Four MKII, potom boli nahrané naživo na napaľovačku CD bez preklepov.

Album vznikol v rovnakom čase, keď RHCP dokončovali Unlimited Lovea Return of the Dream Canteen , ako spôsob Fruscianteho „obnovenia rovnováhy“ po zameraní sa na tradičné štruktúry písania piesní týchto albumov. Medzi vplyvy údajne patria experimenty s kazetami Johna Lennona, prvá minúta Station to Station Davida Bowieho , skladba Jimiho Hendrixa „…And the Gods Made Love“ a koncept ambientnej hudby Briana Ena.

Pokiaľ ide o to, prečo existujú dva tituly, vinylová verzia sa nazýva . I : (vyslovuje sa „jeden“) a CD/digitálna verzia sa nazýva : II .(vyslovuje sa „dva“). Vinylová verzia obsahuje bonusovú skladbu, ale celkovo je kratšia, pretože „niektoré skladby majú zvuky, ktoré sa nedajú vytlačiť na vinyl“. Tracklisty sú nižšie; nie je jasné, či sú skladby „Unititled“ a „Unitiled“ preklepy alebo skutočné názvy.

Album je možné predobjednať na Badcampe: https://acidtestrecords.bandcamp.com/album/i

. I ::

1. Clank
2. Sluice
3. Firpln
4. Unititled
5. OFD
6. Pyn
7. MK 2.1

: I I .:

1. Golpin
2. MK 2.1
3. Pyn
4. Blesdob Dot
5. Unitiled
6. Clank
7. Frantay
8. Galvation
9. Sluice
10. Firpln

Zdroj: https://exclaim.ca/music/article/john_frusciante_announces_new_solo_album

error20