Aký bol rok 2014 s Red Hot Chili Peppers

Rok 2014 sa nám blíži ku koncu a poďme zrekapitulovať, čo sa za tento rok ohľadom Red Hot Chili Peppers udialo. Od prípravy nového albumu až po vydanie novej knihy Fandemonium.

Už začiatkom roku 2014 basgistarista Flea sa vyjadril počas koncertu v Brooklynskom Barlcays Center, že Red Hot Chili Peppers začínajú pracovať na novom albume “Práve ideme do obdobia hibernácie, aby sme vytvorili nový album.” (“We’re just about to go into a period of hibernation and make a new record”).  Neskôr v júni sa bubeník Chad Smith pochválil, že Red Hot Chili Peppers majú 20 piesní pre nový album. “Nahrali sme 20 piesní a budeme písať ďalšie, možno získame pár dobrých nápadov ktoré sa objavia na albume. Máme dobrý náskok pre album… je to dobré. Zvyčajne píšeme dlhú dobu, začali sme po Super Bowl a stále píšeme… február, marec, apríl … asi dva a pol mesiaca sme písali hudbu.”. Producenta nového albumu kapela v tej dobe ešte nemala vybratého.

V auguste gitarista Josh Klinghoffer sa vyjadril, že kapela maká na novom albume každý deň, viac ako kedykoľvek predtým. Flea vytvára skvelé veci v štúdiu, o čom niet pochýb. Kapela nahrala zhruba 30 piesní, Anthony nakoniec vymyslel texty pre 50 piesní.sstred

V októbri 2014 basgitarista Flea sľúbil, že nový album bude „supertanečný“. Podľa Fleaho v kapele sa vytvorila nová, lepšia atmosféra, keďže kapela strávila nejaký čas na cestách s novým gitaristom Joshom Klinghofferom. Podľa Fleaho toto prepojenie je jednoduchšie a celý proces prebieha hladko.

17. novembra bol Anthony Kiedis vyspovedaný v šou  The Kevin & Bean Show ohľadom novej knihy Fandemonium a nového albumu, ktorý kapela pripravuje. Bean sa spýtal Anthonyho Kiedisa, či je prekvapený, že Red Hot Chili Peppers sú spolu už 30. rokov. “Áno a nie. Nedokázal som si to predstaviť a stále milujem svojich kamarátov, že hráme spolu, ale zároveň, keď sa na to pozriete objektívne, zdá sa nemožné, aby 4 osoby zostali spolu tak dlho. Zahŕňa to toľko emócií, ega, cestovania, boja, sporov vzostupov a pádov. To je matematicky takmer nemožné.” A čo nový album Red Hot Chili Peppers ? “Napísali sme okolo 30 pesničiek a snažíme sa aby boli lepšie, takže chystáme sa nahrávať nový album. S nahrávaním začneme v decembri a uvidíme čo sa stane. Mám pocit, že je to lepšia zbierka piesní, než náš posledný album, bol som spokojný s našim posledným albumom, ale myslím, že Josh dospel už v kapele, je to sranda.“

Red Hot Chili Peppers 17. novembra 2014 v Barnes & Noble store v Los Angeles usporiadali autogramiádu novej knihy Fandemonium, ktorá obsahuje fotografie, rozhovory Davida Mushegaina s fanúšikmi Red Hot Chili Peppers všetkých vekových kategórií po celom svete, počas turné kapely 2011 – 2013 a obsahuje špeciálny príhovor speváka Anthonyho Kiedisa a komentáre Fleaho, Chada, Josha, o tom čo to je byť zasvätením fanúšikom. Kniha Fandemonium vyšla oficiálne o deň neskôr 18. novembra 2014. Podarilo sa nám získať jeden kúsok tejto knihy podpísanú členmi kapely Anthony Kiedisom, Fleaom, Chadom Smithom a fotografom kapely Davidom Mushegainom. Na autogramiáde sa nezúčastnil gitarista Josh Klinghoffer.

A takto prebiehala autogramiáda

O pár dní neskôr 21. novembra 2014 Anthony Kiedis  spolu s fotografom s Davidom Mushegainom oficiálne predstavovali knihu Fandemonium, tentokrát bez účasti členov kapely Red Hot Chili Peppers.  Anthony Kiedis rozprával aj o Johnovi Frusciante, tým že bol najskôr fanúšik Red Hot Chili Peppers až po člena kapely. Tento exkluzívny rozhovor si môžete prečítať na tejto adrese.

Barnes & Noble (Union Square location) in NYC on 21/11/14
Barnes & Noble (Union Square location) in NYC on 21/11/14

Nakoniec posledná informácia ohľadom nového albumu Red Hot Chili Peppers od najviac otvoreného člena kapely ohľadom noviniek Chada Smitha. Ten pre Rolling Stone sa vyjadril okrem záujmu pokračovať v Chickenfoot aj ohľadom pripravovaného Red Hot Chili Peppers albumu. “Tvorivý proces nového albumu je dobrý. Vytvorili sme množstvo piesní a pracujeme s nemenovaným producentom, ktorý nás vyzýva na nové cesty v tvorení hudby. Už nie sme chlapci, že prídeme do miestnosti a hráme všetci spoločne. Predtým sme takto veľa piesní skladali. Teraz je to inak a bude to pre nás výzva, prinesie to pre kapelu nové, skvelé výsledky”. Chad tiež spomenul, že na novom albume možno bude hosťovať Mauro Refosco, ktorý sprevádzal kapelu počas posledného turné.

error20