Exkluzívne: Príhovor Red Hot Chili Peppers počas ceremónie v Rokenrolovej siene slávy

Prejav Jamesa Slovaka na počesť svojho brata Hillela

„Preberám túto cenu za môjho brata Hillela Slovaka. Vždy nám budeš chýbať. Hillel miloval hudbu, rodinu, priateľov a svojich fanúšikov. Bol viac než hudobník. Oslavujeme a ctíme si jeho dedičstvo a úspechy v jeho živote.“

James Slovak predniesol reč za svojho brata Hillela Slovaka
James Slovak predniesol reč za svojho brata Hillela Slovaka
Príhovor bubeníka Chada Smitha

„Nie je nič krajšie v živote než to, čo máte radi, aby bolo možné cestovať a robiť hudbu s bratmi, ktorých máte radi. Skutočne som vďačný za to.“ povedal Chad.

Chad Smith hovorí, že Red Hot Chili Peppers ešte len začínajú
Chad Smith hovorí, že Red Hot Chili Peppers ešte len začínajú
„Naši fanúšikovia s nami boli od začiatku, až do polovice, kde sme teraz. Je to zvláštne, pretože sa pozerám späť na našu kariéru v dnešný večer, ale práve ešte len začíname…. ešte len začíname, veď viete.“

Basgitarista Flea a jeho prejav

„Vidím Georga Clintona a chcem len povedať, George, človeče mám ťa rád. Dr Funkenstein, dali ste mi dôvod žiť mnoho krát. Tvoj život bol tak tvrdý, mám ťa rád človeče.“

Flea počas príhovoru sa neubránil slzám
Flea počas príhovoru sa neubránil slzám
„Ľudia sa ma často pýtajú, ako mohla naša kapela zostať spolu tak dlho, sme spolu skoro 30 rokov. Viete, je tu obrovské množstvo dôvodov, ego a peniaze nie sú ten dôvod, omnoho viac je toho, že milujeme hudbu. Tí všetci veľký rockeri, ktorí sem prišli pred nami a teraz sme tu my, je to veľká česť pre mňa.“

„Každý deň, každú noc pred koncertom ktorý máme, som na mojich za*raných kolenách, modlím sa k bohu, modlíms a k ľudom, ktorí prídu na náš koncert, aby nás uvideli naživo“.

„Je to viac než čokoľvek iné, pálenie, intenzívna túžba vo mne hrať hudbu a ani v najmenšom prípade sa to nezmenšilo, len to prehĺbilo túžbu ísť ďalej.“

„Chcem len chvíľu venovať na počesť Hillela Slovaka, ktorý bol náš milovaný, drahý priateľ, bez ktorého by som nikdy nezačal hrať na bas gitaru, ak by ma o to nepožiadal. Jamie, ďakujem ti za účasť. Vieš, on mi povedal, aby som začal hrať na bas gitaru, jammovať s ním, rozprávať sa ako robiť hudbu. Mám ťa rád Hillel, vždy zostaneš mojím bratom. 

Ďakujem. 

Chcem len chvíľu venovať na počesť veľkého hudobníka, Johna Fruscianteho… ktorý bol veľkou súčasťou našej kapely. Toľko toho pre nás napísal. Opustil nás s toľkými úžasnými darmi a prepojenia našej väzby, hudobne to navždy zmenilo môj život. A Chad a Anthony chlapi… milujem Vás chalani. Každý deň som šťastný hrať s nimi a s Joshom, Jack a Martinez, ste úžastní hudobníci. Ďakujem Vám za to, že ste s nami.“

Nakoniec frontman kapely Anthony Kiedis

 „Stretol som sa s Fleaom, keď som mal pätnásť rokov. Myslel som si, že niečo viem, ale nevedel som toho veľa. Hovorí sa o tom, byť na správnom mieste v správny čas, tak som bol na správnom mieste v správny čas, keď som stretol Fleaho. Mohol by zmeniť môj život navždy, spraviť ho lepším…. a stále sme spolu, je to tridsať päť rokov…. 

Anthony Kiedis ďakuje všetkým, ktorí pomáhali utvárať svoj život
Anthony Kiedis ďakuje všetkým, ktorí pomáhali utvárať svoj život

Ďalší človek, ktorého som spoznal, že by mohol zmeniť môj život bol Hillel Slovak, vtedy som mal šestnásť. Títo chalani vedeli o hudbe, tvrdo nacvičovali. Jack a Hillel po prvý krát navštívili hudobnú školu spolu. A ja som vôbec nevedel nič o nacvičovaní hudby alebo hraní, ale miloval som týchto ľudí a pozvali ma do kruhu.

Čoskoro v histórií Red Hot Chili Peppers som bojoval s niektorými démonmi a s drogovou závislosťou. Moja kapela bola veľmi súcitná s pacientom, ktorý má problémy…. jedného dňa bolo príliš neskoro, mal som opicu, upadol som do bezvedomia, myslím, že Flea mal príjsť ku mne, našiel ma v malom jedno-izbovom byte nad pizzeriou a povedal: „Anthony si v prdeli a ja neviem čo mám spraviť.“ Prebral som sa a povedal: „Ale Flea, chcel som byť James Brown z osemdesiatych rokov!“ Podľa výrazu v tvári bol rád „A bol si, nie?“… Flea mi odpustil. Žiadal som trochu lásky a odpustenia a skončilo to tým, že sú pre mňa ako rodina.

 
 
 

Anthony v príhovore ďakuje Hillelovi a Johnovi
Anthony v príhovore ďakuje Hillelovi a Johnovi

 

Hillel Slovak bol zábavný, krásny, štýlový sprievodca priateľa a gitaristu a odišiel od nás s niečím čo bolo…. kapela, láska, túžba pokračovať vo všetkom čo robíme, on zostane s nami navždy, je s nami aj teraz. Keďže sa dejú katastrofy, rodia sa z nich aj krásne veci, ďalšia vec, ktorá sa zrodila, bol vstup Johna Fruscianteho….

Bol to ohromujúci mladý muž, študoval v škole, kde aj Hillel Slovak, medzi mnohými ďalšími formáciami hudobníkov a jeho tvorivý duch nás vyhnal do nových výšin. Bol jeden z najúžasnejších umelcov na Zemi a my sme šťastný, že sme ho mali v kapele dvakrát a tvorili sme hudbu s ním.

Ďakujeme John Frusciante.   

  Teraz máme Josha Klinghoffera, ktorého príjmame ako gitaristu. Je to krásny, pôvabný muž a nič mi nerobí väčšiu radosť, že som s ním v kapele. V skutočnosti Chad, Josh a Flea sú moji najobľúbenejší hudobníci na Zemi.

Boli sme šťastnejší než väčšina ostatných. Boli sme schopní pracovať s niektorými z najlepších a najkrajších géniusov v hudbe, vrátane človeka, na ktorého práve teraz pozerám, Ricka Rubbina. Milujem ťa Rick. Sedí vedľa Georgea Clintona, ktorého tiež moc milujem. Obaja chalani sú splneným snom pre nás.

Vystúpenie Red Hot Chili Peppers počas ceremónie

Red Hot Chili Peppers odohrali piesne: By The Way, The Adventures Of Rain Dance Maggie a Give It Away spolu s bývalími bubeníkmi kapely Jackom Ironsom a Cliffom Martinezom.

Na veľké finále, Anthony Kiedis zavolal ďalších hudobníkov z davu, aby sa k nim pripojili na javisko. Ronnie Wood, Slash, Billie Joe Armstrong a George Clinton, všetci sa nakoniec vynorili z davu a vytvorili úžasnú šou na 27. výročí Rokenrolovej siene slávy. Päť a pol hodinová slávnosť skončila o o 01.30 ráno.

Zdroj: http://stadium-arcadium.com/15-04-2012/red-hot-chili-peppers-rock-and-roll-hall-of-fame-induction-ceremony-april-14th-2012-pictures-videos-overview/red-hot-chili-peppers-news/article18277  

error20