Slovensko-české fanstránky o zahraničných kapelách

Poďme sa pozrieť na zahraničné fanúšikovské stránky na Slovensku a Česku, o ktoré sa administrátori starajú a neustále pridávajú novinky ohľadom svojich obľúbencov. Poďme sa na to pozrieť.

Musefans.com

musefansStránka musefans.sk vznikla v roku 2008 najprv ako diskusné fórum a neskôr už ako plnohodnotná fanúšikovská stránka. V roku 2014 sme spustili nové stránky s novým dizajnom, s novou adresou (musefans.com) a ambíciou združiť pod nás aj českých fanúšikov.
Všetko ma na svedomí len jeden človek, ktorý web naprogramoval a je i redaktorom.
Počet fanúšikov na facebooku dosahuje 1400 ľudí, priemerná denná návštevnosť webovej stránky sa pohybuje okolo 100 ľudí.

Blink-182.czblink

O kapele Blink-182 se toho na zahraničních serverech dočtete hodně. V Česku a na Slovensku je o tuto pop-punkovou kapelu o něco menší zájem, a proto je tady web Blink-182.cz. Ten přináší ty nejaktuálnější a nejpodrobnější informace o kapele. Poprvé na ni fanoušci mohli zavítat v roce 2009, od té doby web ušel velký kus cesty. Během let také přibyly dva nové portály, které mají s Blink-182 mnoho společného. Na webech AvA.blink-182.cz a Plus44.blink-182.cz můžou hledat informace fanoušci kapel Angels & Airwaves a Plus 44, které vznikly jako další hudební projekty členů Blink-182. A pokud to zrovna nežije na webu, facebook stránka přináší každý den něco zajímavého. Nově můžete webovky sledovat také na Instagramu pod přezdívkou blink_182.cz. Na svojej  stránke majú cez 3 500 fanúšikov a priemerná návštevnosť webovej stránky dosahuje 70 ľudí.

Linkinpark.sk

linkinpark

Stránka LinkinPark.sk vznikla počas letných mesiacov roku 2008. Práce trvali takmer tri mesiace, zväčša po večeroch a víkendoch, počas ktorých sa stránku podarilo upraviť do súčasnej podoby. Tím tvorili pôvodne štyria členovia, abecedne odzadu Števo, Sabi, poki, kubo. Všetci štyria chalani robili adminov na menších stránkach či blogoch o Linkin Park, Števo na place4myhead-sk.sblog.cz, Sabi na linkinpark.sk.sblog.cz a kubo
s pokim na lpspace.tym.sk. Niekedy v júni 2008 sa rozhodli (pod vplyvom legendy o Svätoplukových prútoch:) spojiť svoje sily a vytvoriť slovenskú fanstránku s vlastnou doménou.

Táto stránka čerpá z viacerých zdrojov a vznikla najmä vďaka rozsiahlym archívom noviniek zo sveta LP na stránke lptimes.com, ktoré siahajú až do roku 2003, vďaka stránke lplive.net, ktorá má zaznamenané takmer každé živé vystúpenie LP, vďaka lpassociation.com, ktorá má v biografii kapely a jednotlivých členov množstvo zaujímavých informácií no a samozrejme vďaka patrí aj stránke wikipedia.com, internetovej
encyklopédii, ktorá obsahuje nekonečné množstvo informácií o albumoch, singloch, členoch LP a všetkého možného.

V súčasnej dobe sa o stránku starajú administrátori Luky a Snehulo, keďže ostatných administrátorov zasiahli rôzne povinnosti, ale stále na nich nezabúdame a dúfame, že pre nich administrácia stránky neskončila nadobro.

team LinkinPark.sk. Priemerná denná návštevnosť dosahuje podľa štatistík 100 ľudí a na svojej facebook stránke majú viac ako 3100 fanúšikov.

Red Hot Chili Peppers . sk

rhcp

Prvá verzia webovej stránky vznikla v roku 2006. Bola to veľmi jednoduchá a prehľadná stránka,  v tom čase bola umiestnená na adrese redhotchilipeppers.hostuju.cz. Neskôr bola presťahovaná na doménu redhotchilipeppers.unas.cz. V januári roku 2008 bola kúpená doména theredhotchilipeppers.sk, pretože redhotchilipeppers.sk a .cz bola obsadená. Začiatok júna 2009 sa nám podarila získať adresa redhotchilipeppers.sk, ktorá predtým bola spoločná s českou adresou redhotchilipeppers.cz Dňom 24. januára 2011 sa nám podarilo získať adresu redhotchilipeppers.cz.  Priemerná denná návštevnosť webovej stránky podľa štatistík dosahuje 250 ľudí a na svojom facebooku máme 10 000 fanúšikov.

Informácie, ako vznikli webové stránky uvedené v tomto článku boli poskytnuté administrátormi.

error20